5 modalităţi prin care puteţi economisi bani pentru pensie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Perioada de pensionare poate fi una stresantă, încărcată de griji şi epuizantă sau, dimpotrivă, poate fi una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii. După foarte mulţi ani de muncă, la pensie avem în sfârşit timp pentru a face tot ceea ce am tot amânat o bună bucată de timp. Unele persoane îşi imaginează tot felul de petreceri şi mese în familie, unele visează la vacanţe, altele se gândesc la pescuit sau la înot şi alte persoane visează la o mică căsuţă de vacanţă.

Pentru a putea să fructificăm tot acest timp liber pe care îl avem deodată la dispoziţie, ideal ar fi să pregătim din timp bugetul necesar pentru susţinerea cheltuielilor de zi cu zi, precum şi a dorinţelor şi pasiunilor noastre. Iată în rândurile de mai jos câţiva paşi bine de urmat pentru a vă pregăti corespunzător pentru perioada de pensionare:

  1. Nu vă atingeţi de economiile de pensie. Dacă aveţi un cont cu economii pentru pensie, cel mai indicat este să nu vă retrageţi acele economii prea devreme, deoarece veţi pierde o bună parte din bani, vă veţi pierde şi interesul de a continuă să economisiţi, puteţi pierde beneficii financare sau va trebui să plătiţi penalităţi de retragere. Dacă doriţi să vă schimbaţi locul de muncă, cel mai bine este să lăsaţi economiile investite în planul actual de pensionare. Dacă aveţi un cont de economii obişnuit, luaţi în considerare situaţia în care aceste fonduri s-ar putea dezvolta într-un plan de economii pentru pensii fie prin intermediul unui cont de pensie, fie prin intermediul unor investiţii, cum ar fi să cumperi puncte ANRP.
  2. Puneţi bani într-un cont individual de pensie la fiecare salariu. Puteţi acumula sume substanţiale de bani în fiecare an dacă deţineţi un cont individual de pensionare şi la fiecare salariu direcţionaţi o mică parte din bani. Un astfel de cont reprezintă o opţiune excelentă de economii pentru pensie, deoarece oferă avantaje fiscale şi este şi o modalitate uşoară şi sigură de a economisi bani.
  3. Aflaţi care sunt beneficiile dumneavoastră de siguranţă socială. Asigurările sociale plătesc beneficii care sunt în medie egale cu peste 20% din ceea ce aţi câştigat înainte de pensionare, prin urmare trebuie să vă interesaţi cum funcţionează aceste asigurări şi să estimaţi care ar putea fi beneficiile dumneavoastră financiare.
  4. Aflaţi dacă există alte beneficii oferite de Guvern. De la nevoile de îngrijire a sănătăţii, la resurse financiare cum ar fi achitarea punctelor ANRP, există unele beneficii financiare de care vă puteţi bucura prin intermediul Guvernului sau a organizaţiilor private. Ca în multe alte situaţii, pentru a beneficia de potenţialele avantaje financiare, autoeducaţia îşi spune cuvântul. Dacă suferiţi de anumite boli, dacă aveţi mai mult de 3 copii, dacă sunteţi deţinător de puncte ANRP sau vă aflaţi în alte situaţii speciale, apelaţi la ajutorul unui consultant financiar sau al unui consultant în puncte ANRP pentru a afla dacă puteţi beneficia de anumite avantaje pentru pensionare.
  5. Luaţi în considerare ajutorul specializat. Chiar dacă vă gestionaţi singuri propriile finanţe, este întotdeuana indicat să acceptaţi opinia unui consultant expert financiar pentru a afla câteva metode de economisire a banilor şi de investiţii care sunt compatibile cu nevoile dumneavoastră individuale. Un consilier financiar vă poate ajuta să vă optimizaţi portofoliul de investiţii şi să examinaţi toate provocările financiare legate de pensionare.

Dacă sunteţi deţinător de puncte ANRP sau doriţi să cumpăraţi puncte ANRP, contactaţi un consultant ANRP pentru a obţine o perspectivă asupra pieţei de puncte ANRP şi cum vă poate avantaja.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *