Cum se servește caviarul la o petrecere?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Hrana zeilor, caviarul are abilitatea nemaipomenită de a scoate din anonimat orice eveniment și de a-l învălui în eleganță, rafinament, clasă și lux, indiferent de amploarea evenimentului. Un singur platou cu caviar face ca fiecare invitat să se simtă ca și cum ar fi tratat regește. Un preparat destul de costisitor, dar care nu necesită prea mult efort pentru a fi încorporat în meniul unei petreceri, caviarul prezintă zeci de avantaje, așa că se înțelege de ce a devenit tot mai popular.

Atât timp cât gazda respectă câteva instrucțiuni simple de servire, acest aperitiv gourmet va deveni, fără îndoială, punctul central al mesei. Cu alte cuvinte, a servi caviar la o petrecere este cea mai simplă modalitate de a transforma evenimentul într-unul memorabil, mai ales pentru cei care nu au mai interacționat niciodată cu această delicatesă. Desigur, modalitatea de servire a caviarului diferă enorm de modalitatea de servire a altor preparate, indiferent de cât de sofisticate ar putea fi.

S-ar putea spune că există unele reguli vechi de servire a caviarului, pe care cunoscătorii de caviar le cunosc pe dinafară. Atunci când aceste reguli nu sunt respectate, experiența poate fi mai puțin plăcută pentru cunoscătorii de caviar.

Cum se servește caviarul?

Indiferent dacă ați creat un mini-bar unde se servește caviar și alte aperitive sofisticate – poate chiar mai multe soiuri din aceste ouă suculente de pește – sau dacă ați pregătit un simplu platou elegant, atunci când serviți caviar la o petrecere este important să puneți la dispoziția oaspeților ustensilele potrivite pentru servire astfel încât să păstrați textura și esența acesui preparat atât de rafinat. Este bine să știți că ustensilele metalice degradează caviarul și îi alterează semnificativ aroma. Prin urmare, este important să prezentați caviarul într-un recipient din sticlă, cu o lingură de perlă. Dacă veți prezenta caviarul într-o altă formă, sunt șanse foarte mari să îl transformați într-un preparat banal și să îi nemulțumiți pe acei oaspeți care cu adevărat sunt pasionați de caviar. A servi caviar într-o mică cupă de sticlă, acompaniată de o lingură din perlă este o tradiție de lungă durată – este, mai precis, eticheta de servire a caviarului. La urma urmei, caviarul arată cel mai bine servit într-un bol strălucitor de cristal, înconjurat de un pat de gheață zdrobită sau pe un platou de un alb imaculat.

Pentru a-i asigura aroma distinctă, scoateți caviarul din frigider și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei cel mult 15 minute înainte de a-l servi oaspeților. De asemenea, pentru a-i asigura prospețimea și aroma superioară, caviarul trebuie servit imediat după scoaterea sa din recipientul sigilat. Altfel spus, scoateți recipientul cu caviar din frigider cu 15 minute de a-l servi oaspeților și transferați-l într-un bol de cristal sau pe un platou alb chiar înainte de a-l servi, de preferat înconjurat de gheață zdrobită.

Indiferent dacă serviți caviarul ca element central sau ca parte dintr-un aperitiv mai complex, există nenumărate rețete decadente din care vă puteți inspira. Caviarul este în sine o garnitură de lux, dar trebuie știut faptul că cel mai bine se acompaniază cu gustări simple, care nu concurează cu aroma sa delicată. De exemplu, puteți servi caviar alături de creveți suculenți, în timp ce stridiile alături de caviarul Kaluga sunt aperitivele cele mai luxoase. Puteți achiziționa caviar online, pe care îl puteți acompania cu homar, dacă evenimentul este unul mai formal.

În ceea ce privește băutura, vodka și șampania sunt băuturile alcoolice tradiționale care însoțesc caviarul.

Deși este puțin probabil să vă rămână caviar după o petrecere, rețineți că este un aliment extrem de perisabil, care necesită depozitare la temperaturi cuprinse între 1-2 grade Celsius.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *