Grădină de poveste cu lumini exterioare de la fslled.ro

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu ești singura persoană care dorește să se bucure de frumusețea grădinii chiar și după lăsarea întunericului, așa că sigur te gândești care ar putea fi formele potrivite de iluminare exterioară. Mai ales în grădinile din oraș, lumina este absolut esențială. Gândește-te că aceste mici colțuri de natură sunt apreciate dimineața devreme sau seara, adică înainte de a pleca spre locul de muncă și la întoarcerea acasă. Lumina dimineții este de neîntrecut, dar și luminile artificiale au rolul lor, la lăsarea serii, când pot crea o atmosferă relaxantă și un efect fantastic. Hai deci să vedem în rândurile următoare care sunt cele mai populare lumini exterioare și cum le poți folosi astfel încât să te bucuri de o grădină frumos luminată, care te îndeamnă la momente doar cu tine însuți sau cu cei mai dragi prieteni.

Care sunt cele mai potrivite corpuri de iluminare exterioară?

Spoturile cu LED sunt de lungă durată și eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Funcționează foarte bine ca lumini încastrate în pavaj, pe terase sau de jur-împrejurul casei. Utilizate cu moderație, îți luminează calea și scot în evidență plantele și ghivecele. Totuși, spoturile cu LED sunt potrivite pentru iluminarea de accent, ceea ce înseamnă că nu vor furniza suficientă lumină pentru a lua masa sau pentru a te distra, dar folosite în combinație cu alte lumini exterioare, vor crea un efect tare plăcut.

La rândul lor, plantele arată minunat în bătaia blândă a unei lumini artificiale, chiar dacă nu este tocmai simplu să evidențiezi o plantă sau un copac. Luminile încastrate în pavaj, felinarele, precum și stâlpii de grădină sunt printre cele mai populare tipuri de iluminare exterioară. Astăzi, sunt disponibile și numeroase modele de stâlpi de grădină. Cele cu forme arhitecturale vor oferi dramatism unor plante ca Yucca, Aloe Vera sau ienuperi târători, în timp ce stâlpii clasici învăluie în romantism tufele de trandafiri, de hortensii sau de caprifoi.

Montate corespunzător, luminile exterioare trebuie să fie cât mai difuze și să nu apară ca un halou deranjant în întunericul nopții. De asemenea, dacă în mediul urban, poluarea luminoasă este o problemă pentru migrarea păsărilor, liliecilor și insectelor, în mediul rural, trebuie să iei în considerare și proprietățile vecine, care poate nu doresc să fie scăldate în luminile montate pe proprietatatea ta.

Cum poți crea jocuri de lumini în propria ta grădină?

Jocurile de lumini sunt fascinante în contrast cu întunericul. Imaginează-ți un zid din cărămizi simple sau vopsite care acționează ca un fundal pentru un joc minunat de lumini, la care participă și frunzele plantelor. Formele de iluminare exterioară nu trebuie să învăluie toată grădină, ci trebuie doar să evidențieze anume puncte de interes, precum o rocărie, un arțar japonez, un bonsai sau un arbust formidabil plantat într-un ghiveci grecesc.  Cu alte cuvinte, diferitele plante care se află în grădina ta pot fi apreciate în diverse momente ale anului. Pe măsură ce grădina începe să își schimbe foliajul cu cât toamna înaintează, corpurile de iluminare exterioară vor evidenția nu doar frunzișul, ci și trunchiul arborilor, coaja și tulpinile – measteacănul, plopul, cireșii japonezi și mulți alți arbori au o frumusețe aparte în timpul sezonului rece și această frumusețe poate fi apreciată și la lăsarea întunericului.

Dacă dorești să iei cina în grădină, ar trebui să aprinzi și câteva lumânări. Dintotdeauna, lumânările au reușit să creeze o atmosferă mai caldă și mai primitoare decât luminile artificiale. Optează pentru lumânări cu arome de lavandă sau de citrice pentru a ține insectele la distanță. Lumânările cu led, felinarele sau lămpile solare reprezintă o modalitate mult mai economică de iluminare a grădinii, dar acestea nu pot fi aprinse cu o simplă mișcare, așa că nu sunt prea moderne pentru era exigentă în care trăim. Totuși, lămpile solare nu necesită instalare profesională și nu implică costuri prea mari.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *