Reparații rapide și ușoare pe care le puteți face la exteriorul casei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sunt nenumărate reparații pe care le puteți face pe parcursul unui weekend astfel încât să preveniți neplăcerile cauzate de ploi sau de zăpezi, dar mai puteți efectua rapid și unele lucrări sumare care vor oferi casei dumneavoastră un aspect încântător. Cu siguranță, v-ați simți extraordinar de bine dacă grădina și casa dumneavoastră ar avea un aspect primitor, îngrijit și poate și puțin cochet.

De exemplu puteți delimita un pat de plante de restul gazonului cu ajutorul pietrelor. Puteți opta și pentru palisade din plastic ieftine, însă piatra are farmecul ei. Un zid scund de piatră poate ajuta la definirea zonelor din curtea dumneavoastră. Dacă veți săpa puțin și veți fixa cu atenția pietrele, nu veți avea nevoie de mortar. Puteți utiliza, de asemenea, pavele sau cărămizi, care sunt, în general, plate și se pot stivui rapid.

Oferiți apoi puțin farmec intrării din fața casei dumneavoastră. Numerele mari din fier, ghivecele din lemn sau din beton, precum și un corp de iluminat oferă farmec, sunt captivante și se văd de departe din stradă. În plus, un corp de iluminat cu senzori va ține oaspeții nepoftiți departe.

Unul dintre personajele principale ale aspectului casei este tocmai ușa de la intrare. Dacă este veche și deteriorată, faceți efortul de a înlocui ușa frontală cu un model nou, frumos și eficient din punct de vedere energetic. Pentru a completa exteriorul casei, instalați corpuri de iluminat și numerele care indică adresa.

Pentru a obține un accent de culoare, puteți vopsi obloanele, balustradele sau alte elemente din lemn de care beneficiază locuința dumneavoastră. În plus, vopseaua asigură lemnului protecție împotriva umezelii și a soarelui.

Dacă vă plac florile, iar casa este prevăzută cu suficiente ferestre, atunci puteți construi rapid ghivece din lemn, care pot fi montate dedesubtul ferestrelor. Acestea sunt practic jardiniere de ferestre. În trecut, majoritatea caselor cu arhitectură tradițională aveau jardiniere la ferestre. Aveți grijă ca jardiniera să fie la fel de lată ca fereastra și să o montați cât mai aproape de perete, astfel încât apa de ploaie să nu se poată scurge în spatele jardinierei. Faceți un mic orificiu dedesubtul jardinierei pentru drenaj, iar la final plantați florile preferate. La ferestre arată superb petuniile, mușcatele, verbinele, garofițele chinezești, dar și florile curgătoare. De asemenea, în dreptul ferestrelor bucătăriei, puteți planta în jardiniere, plante aromatice și medicinale, precum mentă, mușețel, rozmarin, tarhon sau salvie.

Un alt proiect ușor de realizat și de mare efect este realizarea unei poteci în grădină. Utilizați un furtun de grădină ca ghid. O potecă ușor curbată va oferi interes vizual. Așezați pietre de-a lungul furtunului. Utilizați un metru de croitorie pentru a așeza pietrele de cealaltă parte a potecii, la o distanță de 80-100 de centimetri. Săpați foarte puțin, doar cât să înlăturați stratul de gazon și să creați adâncime, acoperiți apoi poteca cu un strat de nisip și apoi așezați o folie de mulcire pentru a preveni creșterea buruienilor. Prindeți folia în pământ cu accesorii speciale. La final, turnați peste folia de mulcire pietriș alb sau așchii de lemn.

La fel de bine, puteți realiza o cale de acces cu pavele. Pentru a nu fi un proiect prea costisitor, optați pentru un distribuitor de materiale de construcții ieftine și care livrează produsele rapid la domiciliul clienților. Presupunând că materialele dumneavoastră sunt livrate vineri și că amploarea proiectului nu este prea masivă, ar trebui să puteți finaliza acest proiect într-un weekend. Veți avea nevoie de un strat de 8 până la 12 centimentri de material de bază comprimat (cum ar fi pietriș clasa 5), ​​apoi un strat de nisip de 4 centimetri. Așezați pavelele deasupra acestuia, apoi completați spațiile cu mai mult nisip sau pietriș.

Mai puteți înfrumuseța grădina cu o fântână arteziană sau alte jocuri de apă care nu doar că arată foarte frumos, dar totodată maschează sunetele stradale astfel încât să vă bucurați în tihnă de aerul curat. Sistemele de sunet în aer liber sunt, de asemenea, excelente pentru camuflarea zgomotului nedorit. Indiferent unde locuiți, o fântână arteziană sau un joc de apă pot fi un punct focal în grădină.

De mare efect va fi și o arcadă din lemn sau din fier forjat pe care se pot agăța plantele urcătoare, cum sunt trandafirii și clematitele. Arcadele arată nemaipomenit la intrarea în curte, în fața ferestrelor, a ușilor și garajelor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *