DECORAȚIUNI GRĂDINI

decoratiuni-gradinaGrădina ar trebui să fie un loc de relaxare, de liniște, de refugiu din cotidian. Cu toții ne dorim o grădină ca în filme, însă mulți invocă lipsa timpului și a resurselor financiare ca principalele motive pentru care nu pot avea grădina de vis. Nu trebuie însă să investiți prea mulți bani pentru a avea o grădină de invidiat și nici nu trebuie să vă faceți griji dacă aveți o grădină mică. Orice spațiu poate deveni un loc încântător și primitor, cu puțină imaginație și creativitate. Noi vă dăm ideile, dumneavoastră trebuie doar să le punți în practică!

Orice lucru se poate transforma într-o decorațiune inedită de grădină. Spre exemplu, dacă aveți o bicicletă veche, pe care copiii dumneavoastră nu o mai folosesc, o puteți vopsi, puteți agăța câteva ghivece de ea și aveți astfel o piesă de decor ce cu siguranță va atrage toate privirile.

Ghivece inedite

E timpul să vă luați la revedere de la ghivecele clasice din lut sau plastic. De ce să folosiți aceleași ghivece banale, când puteți confecționa ghivece din aproape orice? O idee inedită ar fi folosirea cizmelor din cauciuc. Astfel, florile dumneavoastră vor ieși cu siguranță în evidență Pentru un plus de culoare, puteți vopsi cizmele sau puteți desena pe ele fețe zâmbitoare.

Renunțați la ghivecele plictisitoare din plastic și plantați-vă florile într-un buștean pe care l-ați scobit în prealabil. Acesta se va integra perfect în peisajul grădinii. O simplă roabă poate fi și ea folosită drept suport pentru flori, adăugând un aer jucăuș, nepretențios grădinii dumneavoastră și fiind de asemenea o soluție practică pentru grădinile mici. Un alt obiect ce se poate transforma în ghiveci poate fi un ceainic. Și o stropitoare veche ar fi un loc ideal în care să vă plantați florile. O vopsiți, o agățați de un copac și vă bucurați de efect! O colivie poate fi și ea transformată într-un loc pentru plantele dumneavoastră agățătoare.

Pentru a crea ghivece din sticlă colorată, luați câteva borcane si vaze din sticla, pe care să le vopsiți cu un amestec de adeziv și coloranți și apă. Vopsiți vazele sau borcanele cu pasta colorată obținută și veți obține un set de ghivece colorate hand made care cu siguranță vor da un aspect de invidiat grădinii

Reinventați obiecte vechi

Băncile uzate pot fi și transformate în elemente excelente pentru decorarea grădinii. De exemplu, puteți amenaja un spațiu rustic sub vița de vie, așezând pe o bancă veche o pătură, un felinar vechi, coșulețe de paie și câteva ghivece cu flori. De asemenea, puteți vopsi în aceeași culoare banca veche, jardinierele, felinarul și toate elementele pe care mai doriți să le adăugați colțișorului de relaxare, creând astfel un efect monocromatic atrăgător.

Mesele vechi sunt și ele un suport ideal pentru ghivecele dumneavoastră de flori. Pentru un plus de efect, puteți opta și pentru un scaun,câteva ghivece și o stropitoare în aceeași culoare, așezate alături. Designul va unul de invidiat.

Scaunele bunicii pot fi reinventate cu puțină vopsea colorată, iar apoi puteți pune pe ele un ghiveci de efect. De asemenea, scoateți din pod valiza veche a bunicului sau lada de zestre a bunicii și readuceți-o la viață plantând plante în aceasta.

Aveți căni vechi, pe care nu le mai folosiți? Simplu! Le puteți agăța cu o sfoară de ramura unui copac, creând astfel un loc jucăuș. Iar atunci când bate vântul, vă veți bucura de clinchetul lor.

O ușă veche și scorojită nu are prea mult farmec, însă plasată strategic în grădină, aceasta se poate integra perfect în decor, dând un aspect misterios, suprarealist acesteia. O ușă în grădină pare a sugera o poartă spre o altă lume, o lume a relaxării, a frumosului. Lăsați toate grijile în urmă și pășiți pragul către grădina de vis, pe care vi-ați dorit-o dintotdeauna.

Și o cadă veche, ruginita, este un recipient perfect de plantare a florilor. O lăsa ca atare, pentru un aer rustic, iar dacă vreți un decor mai haios, o puteți desena sau vopsi. Fără îndoială, va aduce zâmbetul pe buzele celor care vă vizitează grădina!

Suporturi pentru flori

Există numeroase soluții pentru a vă pune în valoare plantele agățătoare. Orice lucru se poate transforma într-un suport ideal pentru acestea. Iar prietenii care vă vizitează grădina o să vrea cu siguranță să vă fure aceste idei. O scară veche, banală, poate fi reinventată dacă o folosiți drept suport pentru plante. Sau pur și simplu puteți agăța ghivece de treptele acesteia. Aveți astfel o grădină verticală, ideală pentru spațiile mici.

Roțile de cauciuc vopsite pot aduce un plus de culoare și voioșie grădinii, ele putând fi suporturi inedite pentru flori.

O roată de bicicletă ce stă aruncată într-un colț al grădinii poate fi întrebuințată cu mare efect în amenajarea acesteia. O așezați în apropierea locului unde ați plantat o floare, iar aceasta o să facă toată treaba în locul dumneavoastră. Pentru aceia dintre dumneavoastră care aveți viță de vie, roțile sunt de asemenea un suport grozav. Legați două roți una de alta, apoi de doi pari de lemn. Vița de vie se va înălța pe acest suport, iar efectul vizual va fi unul de senzație. Alte suporturi pentru plantele agățătoare pot fi ușile vechi, sau uneltele pe care nu le mai folosiți, precum o lopată întoarsă invers.

Candelabrul ruginit și învechit de care nu știați cum să scăpați poate deveni o piesă de rezistență a grădinii, dacă îl întoarceți cu josul în sus și lăsați plantele să se urce pe el.

Luminați-vă grădina!

Vreți să vă luminați grădina într-un mod inedit? Luați câteva borcane, pe fundul cărora să puneți puțin pietriș fin, iar apoi o mică lumânare înăuntru. Lipiți sfoară de jur împrejurul gurilor borcanelor, iar apoi atârnați-le de un pom din grădină. Veți obține astfel un candelabru de grădină perfect pentru o cină romantică în doi sau pentru o seară de relaxare.

Lampioanele sunt printre cele mai folosite decorațiuni pentru amenajarea grădinii. Acestea pot fi colorate sau clasice și sunt ideale pentru o seară petrecută în liniștea grădinii, dând un aer de sărbătoare acesteia.

Cărări inedite

Vreți să creați o cărare magică în grădina dumneavoastră? Nimic mai simplu. Pentru o cărare rustică, puteți pune câteva pietre una lângă alta. Pentru a vă pune în evidență cărarea, puteți planta pe marginea acesteia diferite flori, tufișuri, sau lămpi de grădină.

Pietrele mai pot fi folosite și drept o decorațiune inedită și amuzantă pentru grădină. Puteți lua câteva pietre mai mari și câteva mai mici, iar apoi să le aranjați astfel încât să semene cu câteva piciorușe. Eventual, le puteți vopsi în culorile dumneavoastră preferate și le puteți pune prin grădină, ca niște urme de pași.

Alte obiecte de decorațiune

Leagăn

Și ce-ar fi o grădină fără un leagăn? Dacă doriți să citiți, să vă relaxați cu o ceașcă de cafea sau ceai în grădină și să vă bucurați de natură, nimic nu este mai simplu și mai potrivit decât instalarea unui leagăn în grădină. Acesta poate fi unul simplu, ca în vremea copilăriei, legat de o creangă de copac, sau unul cumpărat, stil bancă.

Fântâni arteziene

Fântânile arteziene sunt un obiect interesant de decorațiune a grădinii, fiind potrivit atât pentru cele mari, cât și pentru cele mici. În plus, se integrează perfect în decorul unei grădini și pot fi amplasate fie în centrul acesteia, dacă vorbim de o grădină mai mare, fie printre flori, în cazul unei grădini mai mici. În orice caz, nu puteți da greș cu o fântână arteziană.

Pitici de gradină

Piticii de grădină sunt un element de decorațiune clasic deja, însă acest lucru nu înseamnă că nu mai pot fi folosiți cu succes în amenajarea acesteia, atâta timp cât nu se exagerează cu numărul lor. Copiii vor fi cu siguranță încântați. Alegeți dimensiunile și formele cele mai potrivite pentru grădina dumneavoastră și scoateți-o din anonimat. În plus, pentru a fi vizibili și noaptea, puteți agăța câteva felinare de grădină de aceștia.

Oricum ați dori să vă amenajați grădina, soluții și idei ușoare, practice și amuzante sunt destule. Tot ce trebuie să faceți e să vă lăsați imaginația să zburde. Fie că folosiți mese, scaune, scări, borcane, orice lucru vă poate transforma grădina în locul mult visat.

Sorry, no posts matched your criteria.