10 aranjamente cu flori și arbuști decorativi. Adevărată explozie de culoare și vegetație pentru grădina ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Grădina ta are nevoie de culoare și prospețime. Iar pentru asta, ai nevoie de flori și arbuști decorativi. Iată ce aranjamente poți face și ce plante sunt perfecte pentru grădina ta.

1

Picture 1 of 10

Arbust albastru . Acest arbust este un deliciu la sfârșitul verii, când îi apar clusteriile aerisite de flori albastre frumoase. Este extrem de ușor de  crescut, el rezistând foarte bine și la căldură excesivă, dar și la secetă. Ca un bonus suplimentar, păsările și fluturii îl iubesc. Arbustul albastru face flori mari.

Tufele-fluture. Butterfly Bush este ca un liliac înflorit în timpul verii. Florile apar în culori similare – violet, lavanda, albastru, roz și alb – și sunt delicios de parfumate. Din fericire, tufele de fluture au un sezon de înflorire mai lung decât liliacul: din vară până în toamnă, mai ales dacă prindeți clusterile vechi de flori atunci când încep să se estompeze.

Carolina Allspice. Această bijuterie subutilizată oferă frumoase flori roșii adânci pe timpul verii. Aceste flori au un parfum puternic și picant, pe care îl puteți simți în toată curtea. Este, de asemenea, o plantă dură, cu îngrijire redusă, originară din zonele din America de Nord.

Hydrangea paniculata. Hydrangea paniculata este cea mai bună alegere de hortensie pe care o poți pune în grădina ta. La sfârțitul verii și începutul  toamnei, acest arbust robust produce clustere pufoase de flori albe care se estompează la nuanțe de roz și verde. Multe soiuri, cum ar fi „Tardiva”, pot fi ”instruite„ cu succes într-o formă de copac standard sau miniatural – perfectă pentru o grădină mică sau aproape orice loc.

Oleandru. Un arbust subtropical extrem de ușor de întreținut, oleandrul oferă flori de vară în nuanțe de roz, roșu, violet, liliac, galben și alb. De fapt, este foarte sigur că în multe zone este cultivat de-a lungul laturilor autostrăzilor în zonele cu temperatură caldă. Rețineți, totuși: Oleanderul este extrem de otrăvitor.

Potentilla. Potentilla este unul dintre cei mai comuni și mai ușor de crescut arbuști. Începe să înflorească primăvara târziu și continuă până în toamnă, având flori galbene vesele, portocalii, roșii sau albe care arată ca niște trandafiri unici (care atrag fluturi). Are frunze împărțite atractiv.

Trandafirii roșii sunt ușor de cultivat deoarece tolerează atât de bine seceta. Și ei sunt frumoși, producând flori pline de culoare roșiatică în timpul verii. Și ei înfloresc într-o gamă largă de culori, de la roz la purpuriu, lavandă și alb.

Rose de Sharon. Puteți să vă bazați pe trandafirul lui Sharon pentru a oferi o mulțime de culori în timpul celor mai fierbinți luni. De la mijlocul verii până la începutul toamnei, arbustul izbucnește în flori în nuanțe de roz, lavandă-albastru și alb. Sfat: Când faceți cumpărături pentru trandafirul Sharon, căutați soiuri sterile, cum ar fi „Minerva”, care nu vă va umple grădina cu o grămadă de puieți.

Arbustul Rose. Nu toți trandafirii sunt plante cu un nivel ridicat de întreținere. Trandafiri de arbust moderni oferă flori frumoase toată vara și toamna. Culoarea florii diferă de soi, dar cel mai frecvent veți vedea trandafiri de arbust în nuanțe de roz, roșu, alb și galben. Sfat: Chiar și trandafirii de arbuști moderni au spini, deci plantați-i departe de trotuare.

Smoke Bush. Tufa de fum creează o lovitură dramatică a culorilor în peisaj, dar nu datorită florii sale roz în timpul verii. Frunzele sunt cu adevărat spectaculoase: cele mai frecvente tipuri au frunze întunecate violete care erup în nuanțe colorate de galben, portocaliu și roșu în toamnă.

Sursă foto:pinterest.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *