Ce înseamnă iluminarea de siguranță și de ce este importantă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Iluminatul exterior îndeplinește nenumărate funcții, chiar dacă la prima vedere suntem tentați să spunem că oferă frumusețe și puțină profunzime unei locuințe. Totuși, iluminatul exterior este o parte integrantă a unui sistem eficient de securitate la domiciliu. Lumina exterioară de siguranță descurajează potențialii intruși să vizeze locuința, întrucât sporește riscul de a fi prinși.

Cele mai bune produse de iluminat pentru exterior permit detectarea fizică și recunoașterea facială, minimizează locurile unde intrușii s-ar putea ascunde și sporește sentimental de siguranță al tuturor membrilor familiei. Desigur, nici nu trebuie să vă luminați casa și grădina ca pe un brad de Crăciun pentru a vă simți în siguranță. E bine de știut că supra-iluminarea poate atrage atenția nedorită, atrage atenția și asupra lucrurilor de valoare din casă și din grădină și poate provoca poluare luminoasă.

Haideți să vedem în rândurile următoare care este scopul iluminării exterioare și unde să amplasați accesoriile de iluminat astfel încât să vă asigure siguranța și securitatea.

Unde trebuie să amplasați luminile de siguranță?

Atunci când proiectați un sistem de iluminare de siguranță pentru casă sau pentru propria afacere, trebuie să identificați eventualele riscuri de siguranță și securitate. Supravegherea perimetrului casei, cercetarea istoriei zonei și luarea în considerare a impactului iluminării suplimentare în zonele înconjurătoare sunt toate opțiuni care vă ajută să elaborați cel mai potrivit sistem de iluminare exterioară de siguranță.

Evaluarea casei și a zonelor din imediata vecinătate este un prim pas deosebit de important care vă ajută să determinați ce modalitate de iluminare este cea mai potrivită. Înainte de a cumpăra o casă sau un teren, investigați zona și încercați să vorbiți cu vecinii pentru a ști cu adevărat dacă este o zonă liniștită sau dacă au avut loc infracțiuni. Întotdeauna, vecinii se dovedesc a fi o sursă importantă de informații despre comunitate și locuitorii săi. Deoarece orice cartier se dezvoltă în timp, evaluați-vă locuința pentru a determina dacă sunt necesare măsuri suplimentare de siguranță și securitate.

Apoi, de mare ajutor va fi să identificați obiectele cu valoare de pe proprietate, cum ar fi ornamente de grădină, statui și vehicule și asigurați-vă că toate beneficiază de securitate. Uneltele de uz casnic, cum ar fi ciocane, șurubelnițe și scări, trebuie ținute într-o magazie, astfel încât să nu poată fi folosite pentru a sparge casa.

Cercetați apoi zonele înconjurătoare. Examinați peisajul și perimetrul casei în momente diferite ale zilei pentru a identifica posibilele riscuri de siguranță și securitate. Căutați zone întunecate sau umbre adânci în jurul casei, garajului și curții, care ar putea servi drept locuri unde s-ar putea ascunde potențialii infractori.

Care sunt scopurile iluminării exterioare de siguranță?

Specialiștii în domeniu afirmă că iluminatul rezidențial de exterior îndeplinește un triplu rol. În primul rând, iluminarea exterioară are un efect estetic și trebuie să fie plăcută și să nu îi deranjeze pe vecini. În al doilea rând, trebuie să îi ajute pe locuitorii unei case să meargă în siguranță în grădină și pe tot perimetrul casei, permițându-le să identifice posibilele obstacole și pericole. În al treilea rând, iluminarea exterioară trebuie să ofere siguranță membrilor unei familii prin descurajarea infractorilor.

O locuință bine luminată este mai puțin probabil să fie spartă. Cercetările arată că, în general, spărgătorii de case caută locuințe care par să fie neocupate. Rezidenții care folosesc iluminatul exterior ca parte a planului lor de securitate scad semnificativ șansele de spargere a casei.

În concluzie, iluminarea exterioară de siguranță anticipează potențialele amenințări și descurajează prădătorii, oferă o vedere clară asupra zonei, inclusiv oameni și obiecte, cum ar fi garduri, ziduri și bariere, permite recunoașterea facială, facilitează anumite activități, precum găsirea cheilor și a corespondenței sau plimbarea câinelului, ajută locuitorii să evite amenințările și să se apere pe ei înșiși și sporesc sentimentul de siguranță atunci când petreceți timp în aer liber.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *