Cum puteți să începeți grădinăritul de la zero?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Se prea poate să existe un mic grădinar în fiecare dintre noi, dar nu avem de unde să știm asta până când nu începem să interacționăm cu pământul, cu plantele și măcar cu o mică sapă de mînă. Cei care au descoperit deja frumusețea grădinăritului, spun că pentru ei grădinăritul este o formă eficientă de terapie și chiar o meditație aducătoare de liniște.

Dacă aveți un mic petic de pâmânt și doriți să vă aventurați într-ale grădinăritului, s-ar putea să aveți o mulțime de întrebări, așa că în rândurile de mai jos, vom descoperi împreună cum putem amenaja o grădină de la zero:

Este necesară o idee de bază. În primul rând, gândiți-vă ce fel de grădină doriți să amenajați. Unii visează la o grădină cu un gazon perfect, alții preferă să crească legume în loc de gazon, iar multe alte persoane își doresc o grădină încărcată cu flori și cu legume. Ideile sunt multe, mai ales dacă ne uităm puțin și la cele mai noi tendințe care ne arată cât de frumoase sunt grădinile zen sau grădinile în stil japonez. Faceți pași mici, gândiți-vă la ce anume vă doriți cel mai mult și la cât timp veți avea la dispoziție pentru a avea grijă de grădină.

Țineți cont de locație. Atunci când amenajați o grădină, este bine să țineți cont de particularitățile zonei. De fapt, acesta este cel mai important pas în grădinărit. Particularitățile zonei pot contribui la frumusețea și productivitatea unei grădini sau, dimpotrivă, vă pot da peste cap toate eforturile. Printre cele mai importante particularități ale zonei se numără expunerea la soare și de câte ore de soare va beneficia grădina, apoi calitatea solulului și, în cele din urmă, alimentarea cu apă. De asemenea, indiferent că vă doriți o grădină de legume sau o grădină cu plante, ideal ar fi să fie ferită de vânt și de animale.

Calitatea solului. Testarea solului înainte de începerea grădinăritului este, de asemenea, un pas foarte important, deoarece unele soluri pot fi acide, unele pot fi alcaline și altele pot fi neutre. Pregătirea solului este, de asemenea, un următor pas în grădinărit. În funcție de nivelul de pH al pământului, va trebui să adăugați câteva componente în sol. Unele persoane se bazează pe iarbă uscată, fân, paie, vreascuri, în timp ce alte persoane adaugă îngrășăminte și materie organică ambalată în ambalaje biodegradabile pentru a face solul mai recoltabil.

Investiți în instrumente de grădinărit. Cu ajutorul instrumentelor potrivite, grădinăritul este mai ușor și mai plăcut. Există tot felul de instrumente disponibile acum pe piață, iar cu unele probabil ați mai lucrat deja. Pe măsură ce veți acumula mai multă experiență, veți folosi o gamă tot mai variată de instrumente. La urma urmei, grădinăritul trebuie să fie o activitate relaxantă, nicidecum nu presupune să stați în genunchi zile la rând și să vă chinuiți. Pentru început, veți avea nevoie de mănuși, de un sac pentru adunarea gunoaielor, de o roabă, de o sapă, de o foarfecă de toaletat arborii și arbuștii, de o greblă și de câteva instrumente de mână.

Alegerea plantelor potrivite. Aceasta este poate cea mai dificilă sarcină în grădinărit, deoarece există atât de multe plante, bulbi și semințe din care puteți alege. Totuși, alegerea va depinde întotdeauna de calitatea solului, de cantitatea de lumină, de apă și de multe alte lucruri.

Într-un final, îngrijirea grădinii este una dintre cele mai satisfăcătoare și plăcute activități, când puteți observa roadele muncii și toate modificările prin care trece grădina de la un anotimp la altul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *