Dăruiește buchete inspirate de tablouri celebre

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De-a lungul timpului, florile au fost atât un cadou inspirat, cât și un subiect de inspirație pentru artiști. Descoperă mai multe la acest capitol și, cu prima ocazie, dăruiește buchete inspirate de tablouri celebre.

Știai că unele dintre cele mai scumpe tablouri din lume au drept subiect principal o plantă? De exemplu, “Jimson Weed”, pictat de artista Georgia O’Keeffe, s-a vândut pentru o sumă de peste 44 de milioane de dolari, devenind astfel cel mai scump tablou floral realizat de o femeie artist! Obișnuite sau exotice, colorate sau monocrome, florile au reușit să-și învingă efemeritatea, înălțându-se pe pânzele pictorilor din toată lumea și din toate erele. Ce-ar fi dacă ai opta pentru un cadou inedit? Dăruiește buchete inspirate de tablouri celebre. Cu siguranță, o asemenea alegere va constitui o surpriză plăcută, pentru iubitoarele de artă și nu numai!

Florile și faima lor de-a lungul istoriei artei

Pe papirusurile și amuletele Egiptului Antic “înfloresc” și astăzi lotușii, plante considerate un simbol solar. În prețioasele miniaturi ale medievalității, flori minuscule par plantate pe marginile paginilor sau pe fundalul imaginilor, ducându-ne cu gândul la un paradis luxuriant. Pictorii renascentiști au fost și ei atrași de flori, introducându-le adesea în tablouri. Iar impresioniștii secolului al XIX-lea s-au lăsat literalmente impresionați de grațioasele ființe, surprinzându-le alintate de soare sau unduite de vânt. Nu în ultimul rând, reprezentanții Pop-Art au cochetat cu florile, pe parcursul secolului XX.

De la nume celebre până la artiști mai puțini cunoscuți, majoritatea au ilustrat flori care astăzi ne încântă în muzeele din lumea-ntreagă.

De ce n-ai dărui și tu, în locul unui simplu buchet, un buchet-operă de artă?

Dăruiește buchete inspirate de tablouri celebre

Florile din tablouri au un imens avantaj: nu se ofilesc niciodată! Lasă-le să împrumute din aura acestei puteri magice buchetelor pe care le vei alege, desprinse parcă de pe pânzele marilor artiști.

Iată două sugestii care te vor ajuta în demersul “Dăruiește buchete inspirate de tablouri celebre”:

  • Iriși” de Van Gogh (1889)

Irișii imortalizați de pictorul olandez în 1889 s-au născut în Saint-Remy, o localitate din sudul Franței. Tabloul a fost omniprezent la nenumărate expoziții, și a schimbat, în timp, nenumărați proprietari. Actualmente, valoarea operei depășește suma de 100 de milioane de dolari!

Conform artistului, florile ilustrate au reprezentat, în ochii săi, lumina și speranța.

Inspirat, tehnic vorbind, de stampele japoneze, extrem de populare în acea perioadă, tabloul se mai remarcă printr-un detaliu inedit. Fiecare petală a irișilor este unică, fiind pictată în diferite culori, forme și dimensiuni. Astfel, alegând un buchet care se aseamănă cu ele, ai toate șansele să luminezi ziua cuiva, transmițându-i totodată cât de dragă și unică este acea persoană pentru tine.

“Miss Spring” poate fi alegerea perfectă în acest sens, fiind disponibil în oferta de cadouri online marca giftexperts. Aranjamentul floral este alcătuit din iriși și trandafiri, având o gamă cromatică similară cu cea din tabloul lui van Gogh!

  • “Flori” de Andy Warhol (1964)

Deși asociat adesea cu societatea consumeristă, artistul american Pop-Art, Andy Warhol, avea o pasiune deosebită pentru flori. În opinia sa, acestea păreau adaptate, parcă, la moda anilor ’60, grație formei simple și a culorilor îndrăznețe. Ca și în alte tablouri, Warhol a ținut să repete imaginea centrală a operei, fiind ferm convins că oamenii secolului XX au tendința să privească fără să vadă cu adevărat.

Pentru a dărui un buchet similar florilor warholiene, poți alege din cadouri online giftexperts buchetul “Charm”. Primulele din acest aranjament floral se aseamănă izbitor, atât ca formă, cât și culoare, cu reprezentarea lui Warhol.

Prin cadouri online giftexperts poți fi sigur că dăruiești mereu ceva inedit persoanelor dragi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *